Mindful zelf doen


Leuk dat je de tijd neemt om hier rond te kijken. Ik heb een paar nieuwe ideeën voor je verzameld, leuk om te maken of doen. Terwijl je ermee bezig bent, ben je ook nog eens heel mindful! Bijna zonder dat je het merkt. En met mindful bedoel ik niets anders dan je gedachten overal heen laten waaien en je zorgen meteen maar mee laten gaan. Zodat je je blijer en rustiger voelt. Probeer het maar eens uit!


Lekker lezen

boekenlegger printable
Met deze gratis boekenleggers is lezen nog veel meer mindful. Print ze uit op stevig papier, knippen en lezen maar!

Klik hier voor de gratis boekenleggers
Mindful met je zintuigen

Mindful oefenen kids
Mindful spelen

Je hebt het vast wel eens gedaan: een happertje vouwen (of peper en zoutstel). Neem deze afbeelding over of print hem uit, knip je papier dan tot een vierkant. Weet je niet meer hoe het vouwen gaat, kijk dan even op deze youtube video. Veel plezier!


Hoofd leegmaken


Je kent het vast wel: ben je boos, roept een van je ouders of juf/meester: nou, niet zo boos zijn. Doe eens rustig! Ja, hoe dan? soms kun je daar wel wat hulp bij gebruiken. Voor deze oefening neem je een lege pot (jam of appelmoes bijvoorbeeld) en vul hem met water en glitters en kraaltjes. Als je hebt, wat glycerine erbij. En nog leuker: rasp wat stoepkrijt voor een leuk kleurtje erdoorheen. Versier de pot. En dan? Als je weer eens boos bent, pak je hem erbij, schudt ermee en kijk net zolang tot de glitters zijn gezakt. Net als jouw boosheid, die zakt ook altijd weer!Mandala's
Van kleuren kan je heerlijk ontspannen. Dat hebben volwassenen ook inmiddels ontdekt. En zeker van mandala kleuren. Dat gaat altijd in een cirkel, en vaak zit er ook een mooi symbool in. Overal kun je mandala kleurplaten vinden, dus hier ook. Klik op de link voor wat fijne kleurplaten.Ik ben altijd dol op doosjes geweest. Om iets moois in te bewaren. Of een complimentje in te stoppen. Of een wens. Met dit voorbeeld kun je zelf het doosje vouwen.

Of je maakt van een leeg lucifersdoosje (de grote met die zwaluw erop) een lief doosje met een gedichtje erin. Plak wat vilt eromheen en maak aan de voorkant een kraaltje of bedeltje vast, zoals bij deze doosjes:


 Je kunt ook een echt schatkistje maken, van hout. Die zijn o.a. bij de Xenos en de Action te koop. Beplak ze met washitape of beschrijf/beschilder ze. Je kunt er een mooi steentje in bewaren of een klein glazen flesje waar kraaltjes inzitten, zoals bij dit kistje:

Meer ideeen vindt je op mijn Pinterest bord mindfulmetkinderen (van Hoflandzorgt)