Nog meer creatief 


Persoonlijk weerbericht kaartje 


Met dit kaartje kun je je bui makkelijk laten zien. Als weer iemand je vraagt: hoe voel je je? Schuif je het kraaltje naar het juiste plaatje.
Hoe maak je het? Print het plaatje hieronder (of zoek een bijpassend plaatje op internet) en laat het iemand lamineren. Of schuif het in een plastic hoesje (zo een voor a-4 papier), dat je op maat knipt en dichtplakt. Dan rijg je met een dikke naald een draad door beide rondjes en rijg er een (strijk)kraaltje doorheen. Goed vastmaken op de achterkant. Klaar!


Houd je van knutselen? Via deze link (speelgoedbank Amsterdam) vindt je de leukste ideeen.
Laat maar waaienoefening

Alles gaat voorbij, wist je dat? Soms kan dat je helpen, als je vastzit in iets naars, als je je zorgen maakt, als je verdrietig bent. Nu kan ik je wel vertellen dat het zo is, maar je kunt het ook zelf voelen. Net als deze monniken die een mandala van zand hebben gemaakt...uren en dagen achter elkaar....
en hem dan, in 1 veeg, wegpoetsen!

Om te leren dat alles voorbij gaat. Ze vinden het niet eens erg!
Misschien kun jij ook een mandala maken, daar word je ook nog eens rustig van. Maar of je hem daarna weggooit, dat mag je helemaal zelf weten.

Zorgenpopje maken

 Aan dit popje vertel je je zorgen, vlak voor je gaat slapen. Je kunt ze ook onder je kussen leggen.  Draai twee ijzerdraadjes om elkaar heen, zoals op de plaatjes. Neem een draad van ongeveer drie meter. Wikkel de draad helemaal om je hand. Hoe meer draad je gebruikt en hoe losser je de draad om je hand wikkelt, hoe dikker de pop wordt. Haal de draden van je hand. Door een draadje om het bovenste stuk te wikkelen, maak je het hoofdje. Op dezelfde manier maak je de buik. Je maakt de benen door de draadjes om de uiteinden te wikkelen. Pak nog een draad van 1,5 meter. Draai die ook weer om je hand. Deze draad knijp je in het midden bij elkaar en je zet hem vast op de plaats van de armen. De uiteinden van de wikkeldraadjes verstop je tussen de andere draden. Je kunt de pop ook haren geven door de lussen van het hoofd door te knippen. Wikkel een draad vanaf de hals rond de haardraden om een gezichtje te maken.  Of neem een ijsstokje of houten stokje, teken een gezichtje op de ene kant en lijm nog een stokje halverwege om de armpjes te maken. Dan wikkel je er wat wol of een stukje stof om de armpjes en het lijfje. Klaar! 

Wensdoosje maken


Eenvoudig maar leuk om te doen:
Een wensdoosje maken. Neem het patroon over op papier, versier het en vouw dan de randjes om. Lijm ze vast. Wat je doet met zo'n doosje? Je fluistert er elke dag een fijne wens in. Voor jezelf of een ander!

Vriendschapsbandje makenJe kent ze vast wel: geknoopte vriendschapsbandjes. Hier heb ik speciaal voor jou een eenvoudige manier gevonden:

-Knip uit karton een 8-hoekige vorm, met een schaar maak je er 8 inkepingen in en een gat in het midden.
-Knip nu van 7 draden een paar meter af (katoen waar je mee kunt haken is het best). Trek de draden door het gat en maak aan het uiteinde ze aan elkaar vast met een knoop. Een inkeping laat je open.

-Neem de ster voor je met de inkeping naar je toe (zie foto). Neem nu de derde draad vanaf deze inkeping gerekend (de oranje) en schuif die in de lege inkeping. Dan draai je de ster zodat je weer de inkeping voor je hebt en zo ga je verder met steeds de derde draad. Als je klaar bent, knoop je de draden onderaan aan elkaar vast.
Geef het bandje aan wie je maar wil!